Verdens bedste folkeskole

Verdens bedste folkeskole

De nævner det selv, I følgende avis artikel:

https://www.folkeskolen.dk/42708/verdens-bedste-skole-ligger-i-karise

Karise Skole har vundet en international konkurrence i skolefag. Skoleleder Preben Kimergård mener at enhver dansk skole kunne have stillet et vinderhold, og at det gælder om at interessere sig for udvikling og om at lærere, forældre og elever alle tager et ansvar. Preben mener menlig at den Danske Folkeskole er verdens bedste, det handler blot om at interessere sig for udvikling i stedet for alt andet.

15 skoleelever var oppe imod meget stærke modstander, blandt andet en engelsk pigeskole, som har det højeste karaktergennemsnit i England. De kæmpede også mod et ungarsk hold, der er specialiseret inden for matematik og naturfag. Derudover vandt de også over en kinesisk handelskole.

Skoleleder Preben er imod nationale tests i folkeskolen og derfor var han også meget godt tilfreds med de opgaver, hans elever blev stillet for. Det handlede nemlig ikke blot om, at give det svar som spørgen ønsker men om at gøre hvad man er bedst til og om at indgå i et samarbejde med sine holdkammerater, så man sammen kan være de bedste og udligne hinandens svagheder og kompetencer. Det var netop det, eleverne fra Karise Skole gjorde og derfor blev de også udnævnt som de bedste. Dette nævner blandt andet viceinspektøren fra Millais School, som afholdte konkurrencen:

”Eleverne fra Karise udgjorde et godt team fra begyndelsen, og deres beslutning om at vinde blev stærkere i løbet af ugen. De gjorde deres bedste i alt, hvad de foretog sig. De blev også fuldt ud tilskyndet og opmuntret af deres to lærere. De danske elever var virkelig værdige vindere”

Eleverne fik blandt andet til opgave at bygge et picnicbord ud fra en engelsk brugsanvisning og fik derved brugt deres engelskkunskaber samt fik udfordret deres kreative side og lærte at tænke frem i tiden, hvis man nu gjorde fx. Det og det, hvad ville der så ske. Derudover skulle de få en hoppebold, der lyser, hver gang den stødder i mod noget, til at ramme jorden uden at den lyste.  

Men hvad er det helt præcist der gør Karise skole til verdens bedste?
Jo én ting er at de vandt den internationalle konkurrence i skolefag,  over skolet fra blandt andet England, Canada, Ungarn, Kina, Belgien, Italien og Polen i fagene matematik,  naturfag, kreative fag og musik.  Men dette er ikke det eneste de er gode til på Karise Skole. De er nemlig også et af de hold, man ikke ønsker at møde i Ekstra Bladets skolefodbold turnering.

 Især på pigesiden, har Karise Skole i en lang årrække været stærke. Her har de flere gange været i finalen og modtaget Ekstra Bladets fidusbamse. Fidusbamsen bliver givet til kampens spiller, på hver side af holdene som en belønning for deres præstationer på banen. Den ser på både gode aflevering, stærke redninger og utrolige scoringer. Derudover er Karise Skole også tildelt mange fair-play priser for deres respekt for dommerne, spillet, trænere, medspillere og ikke mindst deres modstandere.

Modstandere der er oppe imod Karise Skole, har indset at det ikke er nok at være foran 2-0 i første halvleg. Karise har nemlig blandt andet en spiller for et af Brøndbys bedste hold og en spiller, der er udtaget blev udtaget på Danmarks U-landshold. For Karise Skole kunne hurtigt få vendt et 2-0 nederlag til en 3-2 sejr.

Det er ikke kun dygtige elever i skolefag og til fodbold, der gør Karise til verdens bedste skole. De finder også nye og anderledes måder at udvikle eleverne på. I 2015 fik de besøg af robotten Mimi. Mimi er en lilla plysset robot, der blandt andet lærer børn at man ikke skal snakke i munden på hinanden,  den snakker 26 forskellige sprog så den kan træde ind som hjælpelærer, samt sikre et bedre velfærd på skolen i fremtiden.  Derudvoer kan robotten blandt andet bruges til at støtte børn med særlige behov, for eksempel autisme, der har brug for lidt ekstra hjælp i skolen.

Se videoklip fra besøget: https://www.youtube.com/watch?v=A9-3ykRa0_M
Erik Nordentoft, der nu er skoleleder på Østskolen, som Karise skole er overflyttet til siger om robotten: ”Jeg kan godt lide, at vi er på forkant. For os handler det om at være med til at skrive historien, frem for blot at læse den. Jeg tænker, at der er et stort potentiale i at udnytte denne nye teknologi til øget læring og trivsel. I det helte taget bliver det spænden at få udforsket ale mulighederne”.

 

Billede fra da Mimi og hendes robotvenner besøgte Karise skole.

Billede fra da Mimi og hendes robotvenner besøgte Karise skole.

Det er netop dette der gør Karise skole til verdens bedste. De lever ikke blot i nuet, men tænker fremadrettet. Har fokus på børns læring og udvikling i folkeskolen, men også på at lærerne og pædagogerne på skolen skal trives sammen med børnene – derfor er der netop også fokus på støjnivauet. For robotten Mimi, siger: ”Nøj, nu er jeg træt”, så snart børnene begynder at snakke højt og i munden på hinanden.


Tak til vores sponsor Label King der har gjort denne side muligt. Label Kig sælger navnemærker som enten klistermærker eller strygemærker, du kan læse mere om Label King og deres sponsorat her